Några timmar kvar.........

av helgen återstår, fast jag får ju vara hemma i morgon också eftersom Jeppes feber inte vill släppa. Söndagsmiddag idag blev annat än planerat för vi skulle haft något som gick snabbt o lätt eftersom en stor del av dagen skulle gått åt till innebandy men tyvärr är Jeppe sjuk och kunde inte vara med i säsongens sista match med P10.

Köttfärslimpa 

4 port       ugn:175-200*

Ca 400 g blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1½ tsk salt
1½ krm svart- eller vitpeppar
ca 2 msk finhackad fräst lök

1 msk smält margarin eller smör + 1 msk soja
(100 g bacon)

Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk/vatten. Låt svälla minst 10 min. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman.
Lägg färsen på ugnssäkert fat, forma den till en tjock eller två smala längder. Pensla med fett o soja eller lägg ev på baconskivor.
Stek smala längder ca 25 min i 200*. Stek en tjock läng 50-60 min. Minska värmen till 175* efter halva gräddningstiden.

Servera med potatis, sås, kokta grönsaker o sallad.