Några timmar kvar.........
Köttfärslimpa
4 port ugn:175-200*
Ca 400 g blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1½ tsk salt
1½ krm svart- eller vitpeppar
ca 2 msk finhackad fräst lök
1 msk smält margarin eller smör + 1 msk soja
(100 g bacon)
Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk/vatten. Låt svälla minst 10 min. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman.
Lägg färsen på ugnssäkert fat, forma den till en tjock eller två smala längder. Pensla med fett o soja eller lägg ev på baconskivor.
Stek smala längder ca 25 min i 200*. Stek en tjock läng 50-60 min. Minska värmen till 175* efter halva gräddningstiden.
Servera med potatis, sås, kokta grönsaker o sallad.