Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

Buffé nr 8 2008, sid 5

Ingredienser
Portioner: 4

300 g fullkornsmakaroner
1 paket färdig ostsås (t ex Kelda)
200 g rökt skinka eller mager korv
1/2 purjolök 
2 msk ströbröd
1/2 dl riven parmesanost 
smör eller olja
salt  och nymalen svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka makaronerna och låt dem rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen och häll i ostsåsen. Låt allt bli varmt.
3. Hacka skinkan eller korven. Ansa och strimla purjon tunt. Fräs skinka eller korv och purjo hastigt i lite smör eller olja. Rör ner i makaronerna. Tillsätt 1/2 tsk salt och dra några generösa tag med pepparkvarnen.
4. Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och parmesanost och toppa med det. Gratinera ca 10 minuter tills toppingen fått lite färg.

Recept på salladen hittar du nedanför.

Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad

(foto: www.ica.se)