Köttfärspaj

Ikväll har vi ätit KÖTTFÄRSPAJ till kvällsmat. Receptet har jag hittat på www.recepten.se

Du behöver:

Pajdeg:

  • 2 ½ dl vetemjöl (eller 1 ½ dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
  • 75 g margarin eller smör
  • 3/4 dl kesella

Fyllning:

  • 1 stor gul lök eller 2 små
  • 2 msk margarin eller smör
  • 100 g champinjoner
  • 400 g köttfärs
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 buljongtärning (kött eller grönsak)
  • ½ dl chilisås
  • ca 50 g (1-2 dl) riven ost

Gör så här:

Häll mjölet i en skål. Låt matfettet bli rumsvarmt och skär i mindre bitar. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.

Grädda pajskalet i 200 grader i 10-12 minuter tills det fått fin färg.


Skala och hacka lök, skiva champinjonerna. Hetta upp en stekpanna med margarin eller smör. Fräs lök och champinjoner. Lägg över på ett fat.

Bryn färsen i omgångar i margarin eller smör. Tillsätt svampen och löken. Skär paprikan i tärningar och blanda ner. Smaksätt med kryddor. Strö över mjöl och späd med vatten. Häll i chilisåsen. Smula ner buljongtärningen. Smaksätt med timjan och salt. Låt koka upp och puttra ca 5 minuter.

Häll röran i pajskalet, strö över riven ost och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter

 (Foto: privat)

#1 - - Marlene:

Nu har jag testat att göra pajen! Så god den blev! Mums!