Knäckpaj
Knäckpaj
8-10 pers
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dubbeldajm
2 dl matlagningsyoghurt till servering
Gör så här:
Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggula och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i ca 10 min.
Sätt ugnen på 150*. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 min.
Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min.
Hacka dajmen och strö över den. Låt kallna.
Servera pajen kall med yoghurt.