Makaronpizza

Ett gammalt recept som har stått på baksidan av ett paket snabbmakaroner från kungsörnen.

4-6 port

4 dl snabbmakaroner
1 dl riven ost
2-3 dl finskuret kött, t ex rökt skinka eller kassler (eller en burk tonfisk i vatten)

Äggstanning:
3 ägg
1 l mjölk
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk pizzakrydda
4-5 tomater i skivor
2 dl riven ost

4-5 tomater
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225*. Lägg de okokta snabbmakaronerna i en smord långpanna (ca 30*40 cm). Strö över osten och köttet (eller tonfisken delad i småbitar). Vispa ägg, mjölk, salt och kryddor. Häll blandningen över makaronerna och grädda mitt i ugnen 15 min.

Tag ut långpannan och lägg på tomatskivor. Strö över osten. Grädda ytterliggare ca 15 min, tills osten fått fin färg. Skär i bitar och servera med en sallad.

Makaronpizza är god att äta både varm och kall och passar därför utmärkt som utflyktsmat.