Nudelwok med köttfärs och grönsaker
Detta kan vara bland det absolut godaste som jag någonsin gjort, ni måste verkligen testa detta.
4 port
Du behöver
- 300 g nötfärs
- 250 g äggnudlar
Marinad
- 3 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk risvinäger
- 1 krm svartpeppar, nymald
Woksås
- 1 msk japansk soja
- 1-3 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar)
- 1 dl hoisinsås
Wok
- 1 rödlök, skalad och skuren i tunna klyftor
- 1 klyfta vitkål, i tunna strimlor
- 1 morot, skalad och hyvlad i tunna strimlor
- 75 g sockerärtor, strimlade i tunna tändsticksstavar
- 180 g böngroddar
- rapsolja (till stekning)
Gör så här
- Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av i durkslag.
- Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll den över färsen och blanda väl. Ställ åt sidan.
- Woksås
- Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
- Wok
- Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker. Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner.
- När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut.
- Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. Häll woksåsen över och vänd om så allt täcks av den goda såsen. Servera genast!
