Ny familjemedlem



Kalasgod kycklingpaj

Ungersk kycklingpasta
4 port
Ingredienser
- 1 st grillad kyckling (går bra med kycklingfilé)
- 300 g pasta t ex tagliatelle
- 2 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
- 1 dl mild ajvar relish
- 2 msk färsk timjan
Gör så här:
Koka pastan. Skär purjolöken i strimlor på längden. Lägg dem i pastavattnet när det återstår någon minut av koktiden. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken. Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull. Lägg i kycklingen, vitlök och timjan. Låt koka någon minut.

Baconlindad torskfilé med ärtpuré
Detta var riktigt supergott!!!!
4 portioner
Tillagningstid: 30 min.
- 600 g torskfilé
- 1/2 tsk salt
- 1–2 krm svartpeppar
- 1 paket (140 g) bacon
- Ärtpuré:
- 250 g djupfrysta ärter
- 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/2 dl klippt gräslök
- Tillbehör:
- kokta morotsstrimlor
- kokt potatis
- 1. Lägg ut fiskfiléerna. Salta och peppra dem. Linda in fiskfiléernai baconskivorna.
- 2 . Placera fisken i en ugnssäker form. Tillaga dem i 250 graders ugnsvärme cirka 10 minuter tills de fått lite färg.
- 3. Kör de tinade ärterna i mixer tillsammans med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslöken.
- 4. Hetta upp. Servera med tillbehöret.

Parmafylld kycklingfilé med rödvinssås med brynt smörslungad potatis

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten
Kladdkaksbotten:
100 g | smör |
---|---|
3 dl | strösocker |
1,5 dl | vetemjöl |
4 msk | kakao |
1,5 tsk | vaniljsocker |
2 st | ägg |
Cheesecake fyllning:
5 st | passionsfrukter |
---|---|
200 g | philadelphiaost, rumsvarmt |
2 dl | strösocker |
2 tsk | vaniljsocker |
3 st | äggulor |
3 dl | vispgrädde |
2 dl | mosade jordgubbar |
Garnering:
färska jordgubbar |
---|
Tillagning
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. 3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. 4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften. 5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos. 6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
