Morsdag 2009
Är det en sådan dag när jag som mamma blir uppassad?? Ja, jag får nog säga att min familj har varit alldeles underbar idag. Jag blev väckt vid 8 tiden i morse med paketer på sängen, och ibland blir man verkligen överaskad, jag fick den där Björn Borg ryggsäcken som jag har sucktat efter men helt enkelt varit för snål för att köpa själv och örngott som jag kommer att sova såååå gott på för där står Världen Bästa Mamma

Och några nya recept blir här inte idag för alla vi mammor blev bjudna på brunch på restaurang Sand i Båstad och det var verkligen gott, och man blev jättemätt, mmmmm.
Efter maten gick vi ner till stranden för Jesper hade varit smart och tagit med sig badkläder som han snabbt bytte om till i bilen.
Hm, Ja du Jesper det ser ganska kallt ut......vågar du eller du är en badkruka?
Jodå efter några sekunders tvekan så blev det ett plask ner i det fina vattnet........
men han kom upp ganska snabbt igen, men nu är årets premiärdopp gjort.
Efter badet så blev det en promenad i hamnen är ju så fint att strosa i Båstad.
En helt underbar dag, Tack till alla som var med!
Tjingeling!!
Spett med kyckling o svamp, potatisspett och jordnötssås
Ikväll blev det grillning, mmmmm.
4 pers
500 g kycklingfilé
250 g champinjoner (färska)
Marinad:
saften av 1 citron
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1/4 tsk mald vitpeppar
1 dl rapsolja
1. Skär kycklingfiléerna på längden i långa ca 3 cm breda strimlor. Ansa champinjonerna.
2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över köttet och svampen och rör om. Marinera i rumstemperatur 30 minuter.
3. Trä upp köttstrimlorna omväxlande med svampen på spett. strö på lite slat. Grilla spetten runt om i 8-10 min.
Servera med jordnötssås (se recept nedan) potatis på spett och en blandad sallad.

Jordnötssås
4 pers
1 dl jordnötssmör
2 dl kokosmjölk på burk
1 msk farinsocker
1 msk citronsaft
2 msk kinesisk soja
1 sambal oelek
salt o peppar
Gör så här
Vispa i hop jordnötssmöret och kokosmjölken i en kastrull. Tillsätt farinsocker, citronsaft, soja och sambal oelek, smaka av med salt o peppar. Koka upp såsen under omrörning och låt den puttra några minuter. Servera såsen varm.
Trädgårdsdrömmar..............
.........ja där har jag varit idag och oooojj vilket mysigt ställe. Jag som fattar nada om trädgård och växter blev helsåld på detta ställe och handlade en hel del med mig hem. Mamma var med och hon var alldeles lyrisk och hade också mycket med sig hem.

Trädgårdsdrömmar som butiken heter har en hemsida som jag kan rekomendera www.tradgardsdrommar.net
Tjingeling!!
Supersnabb Korv CousCous
Nellie ska iväg redan nu i eftermiddag och behövde ju då snabbt få något i sig då blev det Supersnabb Korv CousCous, hon älskar couscous.
4 port
500 g falukorv eller annan valfri korv
4 dl fullkornscouscous + 3 ½ dl vatten
500 g fryst grönsaksblandning
250 g körsbärstomater
ev olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Till servering
Lätt creme fraiche med tomat och basilika
Gör så här:
1. Koka upp vattnet och slå det över couscousen i en kastrull. Lägg på lock och låt stå i ca 5 min.
2. Tillaga grönsakerna enligt förpackningen.
3. Skär korven i bitar och bryn den lätt.
4. Fluffa upp couscousen med en gaffel och rör ev i 2 msk olivolja samt grönsakerna och en ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner korvbitarna och servera med halverade tomater och den smaksatta creme fraichen.

Oops!!
Oj då idag har det hänt!!!! Det som jag aldrig trodde skulle hända mig, faktiskt. Maken glömmer, det vet jag. Vad är det nu vi har glömt då? Jodå, vår Bröllpsdag


Maken är på fotboll hela kvällen men kommer förhoppningsvis snart hem.
Tjingeling!!
Pannkaksrulle med köttfärsfyllning
Fredagkväll och maten är avklarad. Ikväll bjöds det på köttfärsfylld pannkaksrulle .
4-6 port
Pannkaka:
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Fyllning:
1 gul lök
500 g köttfärs
1 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk oregano
salt. peppar
50 g hackade soltorkade tomater
Gratinering:
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 250*. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll i resten av mjölken, bakpulver och salt. Häll smeten i bakpappersklädd braspanna. Grädda ca 15 min.
2. Skala och hacka löken. Bryn färs och lök i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, vatten, pressad vitlöksklyfta. oregano, smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Den får inte vara för tunn för så rinner den ut. Strimla de soltorkade tomaterna och rör ner dem i köttfärsen.
3. Bred köttfärsröran över den gräddade varma pannkakan. Ta bort bakplåtspappret samtidigt som du rullar ihop pannkakan så hårt det går.
4. Lägg tillbaka pannkaksrullen på plåten och strö över riven ost. gratinera rullen 275*, 7-8 min. servera med finriven sallad med strimlad paprika i olika färger.

Skönt att bara vara.......
Bara vara!!!!! vilket konstigt uttryck egentligen, varför säger man så? Hade egentligen massor att göra framförallt skulle jag gjort pastasallad till alla spelarna i makens lag, men när jag var på Kvantum för att handla, så ringer jag upp honom för att få reda på hur många som jag ska göra till, då säger han att det är ändrade planer. Jaha ja då återstod endast att gå och lägga tillbaka de varor


När jag kom hem igen från affären har jag "bara varit" och det var nog det som behövdes denna eftermiddagen.
Lugnet är snart slut, de e dags att gå på utvecklingssamtal ang. sonen, alltid lika spännande. Efter det är det dags för Nellies dressyrträning för Monica och hon är en av de roligaste människor jag mött på, den träningen vill man inte missa.
Nä nu så ska vi gå, Tjingeling!!
Jag har fått en utmaning.......
Utmaningen kommer från min kära svägerska, vi får väl se hur det går!
SKOR: Lacoste
SNEAKERS: Kawasaki
JEANS: KappAhl och H&M
T-SHIRT: Puma
UNDERKLÄDER: Sloggi
VÄSKA: Esprit o Björn Borg
PLÅNBOK: Från Lundbergs
SOLGLASÖGON: Från Synoptik
KLOCKA: Champion
SMYCKEN: Efva Attling, Pernilla Wiberg och Catwalk
TV: LG
MOBILTELEFON: SonyEricsson
MP3: I min mobil
DATOR: HP stationär.
SMINK: Max Factor, Isadora, Nivea
ANSIKTSKRÄM: Nivea
DEODERANT: LdB
TANDKRÄM: Aquafresh
SCHAMPO/BALSAM: Fruktis
TVÅL: Nivea.
PARFYM: Ysatis (var det förr är ju allergisk)
MINERALVATTEN: Loka "päron"
VIN: Rött
DRINK: Irish Coffee
BRÖD: Hembakt
MAT: Någon god filérätt
GLASS: Sia Vaniljgräddglass
GODIS: Marabou mjölkchoklad
SÄNG: Ikea.
LAKAN: Hemtex.
FRISÖRSALONG: Diana Salong Och Klipp o Kryll
DAGSTIDNING: HD.
MAGASIN: Amelia, Leilas Countrylife
Ja och nu skickar jag utmaningen vidare till http://www.njutbarahem.blogg.se/, http://www.machopc.blogg.se/ .
Tjingeling!!
Ponnytävling, fotboll och ponnytävling..........
De är bra när man har barn för man har definitivt inte någon brist på sysselsättning. Denna helgen har gått åt till deras aktiviteter. I torsdags så hade vår klubb, Åsbo Ponny Klubb, hemmatävlingar och där hoppade Nellie två klasser med Diddi,



Igår (fredag) hann dock jag o Nellie med lite shopping i Helsingborg och fika så klart, denna gången blev det på espressohouse
Idag lördag har det då varit dags för ponnyhoppning igen och denna gången bar det iväg till Perstorp, första klassen. LC, gick inte så bra...........hm Nellie glömde att man måste rida också när man sitter på sin ponny. Klassen efter. LC+5; gick däremot MYCKET bättre, Nellie red jättebra efter att hennes mamma (jag då alltså) hade retat upp henne lite så jag får väl fortsätta med det hädanefter.
Än så länge har det varit en jättetrevlig ledighet och jag hoppas att det fortsätter att vara det.
Tjingeling!!!
Fredagskväll med Kasslerlåda
Ikväll bjöd vi mamma på middag och kollade på Talang 2009, var väl okej program , hör ju inte till mina favoriter. Maten ikväll bestod av Kasslerlåda med ris och det var gott.
4 port
400 g benfri kassler
senap
3 dl småtärnad ost
3 gula lökar i tunna skivor
ca 3 dl vispgrädde (går lika bra med matlagningsgrädde light, det använde jag)
2 tsk chilipeppar
2 tsk curry
salt, peppar
Skär kasslern i tunna skivor och lägg lite omlott i smord form. Bred ett tunt lager senap över och strö på osttärningarna. Fräs löken mjuk och blank, utan att den tar färg, och ta upp löken ur pannan. Häll i grädden och rör ner chilipeppar, curry, salt och lite peppar. Låt puttra några minuter och smaka av. Häll grädden över kasslern och täck med löken. Sätt in formen i 225*, tills löken fått fin färg, 25-30 min.
Servera med ris och en sallad.
Varm Smörgåstårta
4-6 port
1 smörgåstårtsbotten, 3-delad 21 cm i diameter (jag hittade inte någon rund botten så det blev fyrkantig smörgåstårta)
400 g köttfärs
1 msk matfett
1 röd paprika
2 dl paprika och chili cremfraiche
1 msk maizena snabbredning
1 tsk basilika
salt, peppar
Garnering:
1 ½ dl riven ost
2-3 tomater
1 rödlök
125 g mozzarella
basilika
1. Brys köttfärsen smulig i matfettet. Skölj, dela, kärna ur och tärna paprikan. Rör ner i färsen tillsammans med creme fraiche.
2. Koka upp och red av med snabbredning. Koka i 3 min. Krydda med basilika, salt och peppar.
3. Fördela färsen på två av bottnarna. Lägg i hop. Strö ost ovanpå och garnera med skivad tomat, lök och mozzarella.
4. Gratiner i 225*, 15 min. Strö ev. på basilikablad.
Jättegod!
Pastaomelett med kryddig korv
En omtyckt maträtt hos oss......
4 port
200 g pastaskruvar
300 g salsicciakorvar, chorizo eller annan kryddig korv
6 ägg
2 dl tomat och basilika creme fraiche
½ tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
1. Koka pastan enl anvisningen på paketen. Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten.
2. Skär korven i slantar och stek dem i stekpanna.
3. Vispa samman ägg, creme fraiche, salt och peppar i en skål. Blanda i pastan och stekt korv.
4. Smält smör i en stekpanna och häll i pastablandningen. Stek omeletten på svag värme ca 3 min. Vänd med hjälp av ett lock och stek i ytterliggare 3 min.
Smaklig måltid!

Söndag..........
En sådan söndag som idag skulle jag verkligen kunna vara utan. Det är många tårar som har kommit och fler lär det bli, för idag har Flickan, vår älskade ponny, blivit såld och flyttat till sina nya ägare i Stockholm.

Visst har man föreställt att det skulle bli jobbigt men man kan inte förstå det förrän det verkligen sker. Men som tur är så är tjejen som ska rida henne nu jättetrevlig, ja även mamman, och vi önskar henne Lycka till.

Vi har pratat med Karin (mamman heter så) nu ikväll så vi vet att allt har gått bra, hon var lugn o snäll hela vägen upp och det första hon gjorde var att börja beta med deras andra hästar. Fördelen är att de bor väldigt nära min pappa så vi kan hälsa på när vi befinner oss i Stockholm.

Tack vår älskade Flickan för alla underbara år som du har gett oss!!!! Vi älskar dig!!!
Kyckling i ugn med sambal oelek
Detta föll familjen i smaken, speciellt Jesper då det inte fanns några konstigheter i såsen.
Ingredienser
2 kg fryst kyckling
5 dl creme fraiche
0,5 dl soya (jag tog kinesisk)
1 tsk sambal oelek
3 dl grädde, valfri sort
Gör så här:
Lägg de frysta kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra.
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. Häll detta över kycklingfiléerna.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar. (Jag tinade och delade kycklingfiléerna i mindre bitar så behövde rätten i stå så länge i ugnen)
Servera med ris, potatis, grönsaker.
(foto privata) Recept från www.recepten.se
Livets små ögonblick
Jag har varit helt kass på att blogga nu ett tag men det är mycket annat som har prioriterats, livet tar ju många olika vändningar ibland. Jag har under en period bara velat få "vara" och även resten av familjen har nog också haft behov av det. Nellie har fått alldeles ofrivillig vila både från skola och hästar när en liten bacill som heter halsfluss bestämmde sig för att nu var det Nellie´s tur att få besök.
Jack är nog den som har njutit mest, är ju toppen att få ha Nellie alldeles för sig själv. Häromdagen var de två ute i trädgården och då lyckades Nellie fånga denna underbara bild på Jack
Visst är han söt?? sekunden efter gick den stackars blomman hädan, Jack tyckte att den var jättegod, mums.
Tjingeling!!