Färsbiffar med morotstzatziki

Skrivet 2020-03-28 Klockan 18:18:11

4 port
 
250 g pasta
500 nötfärs
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1-2 tsk torkad basilika
2 tsk flytande margarin
2 tomater
1 tsk olivolja
1-2 tsk torkad basilika 
0,5 romansallad 
0,5 fp sockerärtor

Morotstzatziki:
 
2 morötter
2 dl matlagningsyoghurt 
1-2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
 
Gör så här:
 
Skala och riv morötterna blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. 

Koka pastan enligt anvisning på paketen.
 
Smaksätt färsen med salt, svartpeppar och basilika. Forma till biffar och stek i margarin.
 
Hacka tomaterna och blanda med olivolja och pasta. Smaksätt med basilika. Servera med färsbiffar, sallad, sockerärter och morotstzaziki.

 
 
 


Fisk i ugn med gräddsås och bacon

Skrivet 2020-03-28 Klockan 18:03:24

4 port
 
Gör så här:
  • 1. Lägg ut fiskfiléerna och strö över dillen.
  • 2. Rulla ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form.
  • 3. Blanda grädde, chilisås, citronsaft, salt & peppar i en bunke. Slå det över fisken.
  • 4. Strö över baconet
  • 5. Ställ in i 200 grader varm ugn ca:20 min.
 


Kycklingpaj

Skrivet 2020-03-28 Klockan 14:02:11

4 port
 
Ugn 225˚

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 50 g smör
    3. 1 dl kesella
  2. Fyllning

    1. 3 st kycklingfiléer + grillkrydda
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1/2 dl kesella
    4. 2 tsk röd currypasta
    5. 2 dl riven lagrad ost
    6. 3 st ägg
    7. 1 burk ananasringar (ca 230 g)
    8. 250 g cocktailtomater
Gör så här:
 
Pajdegen: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt minst 15 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform.
 
Skär kycklingfileerna bitar och bryn i lite olivolja tillsammans med grillkrydda.
 
Fyllning: Blanda creme fraiche, kesella, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. lägg i de brynta kycklingbitarna jämnt fördelade i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna (spara ev någon tomat till garnering) . Lägg ananas och tomater längs kanten på pajen, strö gärna över lite riven ost.
Grädda ca 30 min, fyllningen ska vara fast och ytan ska ha fin färg.

 
 


Korv Stroganoff

Skrivet 2020-03-28 Klockan 13:41:58

5-6 port
 
800 g falukorv
1-2 gula lökar
smör att steka i
1 dl tomatpuré
2 msk paprikapulver
3 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
 
Skär korven i lagom bitar, gärna som stavar. Skala och hacka löken. Börja med att fräsa löken i smör och lägg i korven efter en liten stund i stekpanna. 
Rör i tomatpuré, paprikapulver och lagerblad och sjud i några minuter. Smula över buljongtärningen och häll på vatten och grädde och låt det sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar.
 
 


Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

Skrivet 2020-03-23 Klockan 20:51:57

4 port
 
Skinkschnitzel
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 1/2 msk dragon
  • 2 krm svartpeppar
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 krispsallad
  • 1 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Sätt ugnen på 225°C.
 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Skinkschnitzel: Bryn schnitzeln i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på crème fraiche. Strö över osten, dragon och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 6 minuter.     
 
Sallad: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar och plocka salladen i bitar. Lägg grönsakerna på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Plocka och finhacka persiljan och vänd ner i salladen.
 
Servera schnitzeln med ris och sallad.
 
 


Köttgryta med bacon

Skrivet 2020-03-23 Klockan 20:28:00

4 port
 

1 gul lök
1 stor morot
1 palsernacka
1 msk tomatpure
1 paket bacon
500 gram grytbitar av oxe
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1 burk med champinjoner
2 dl vispgrädde
1 nypa timjan
salt & peppar
ev. maizena

 

Gör så här:
Börja med att skala grönsakerna. Slanta upp morot och palsternacka, klyfta löken.
hetta upp en kastrull med smör och fräs grönsakerna tills de får vacker färg, pressa ner tomatpure och låt fräsa ihop i en minut.
Lägg på ett fat och klipp ner baconet i grytan och fräs den knaperstekt, och lägg på tallriken med frästa grönsaker.

Nu fräser du upp köttbitarna i några minuter tills de får gyllene färg.
Vänd över vatten, soja och fond och låt allt sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme, på svag värme. Kokar vätska bort så tillsätt mer. Vänd sedan ner svamp och grönsaker / bacon och låt allt sjuda ytterligare tills grönsakerna mjuknat. Vänd ner grädde, smaka av med timjan, salt och peppar Önskar man kan man runda av gryta med en dl grädde.

Servera sedan med kokt potatis.

 

 


Enkel Lasagne

Skrivet 2020-03-23 Klockan 20:23:37

En väldigt god lasagne som är enkel att göra som vardagsmat
 
4 port
 
400 gNötfärs
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
Flytande margarin
400 g Krossade tomater
1 tärMing Grönsaksbuljong
4 dl Kelda pastasås mild ost
Salt och peppar efter smak
9 Lasagneplattor
1 dl riven ost
 
  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Finhacka all lök. Bryn färsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt löken och låt fräsa med. Rör i tomatkross, smulad buljongtärning och ostsås. Låt såsen koka någon min.
  • Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se