Kycklingpasta med gorgonzola, tomater och bladspenat

4 port
 
  • 600 g Kycklingfilé
  • 400 g Pasta 
  • 2 msk Smör 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar  
  • 10 st Småtomarter
  • 2 st Schalottenlök 
  • 2 klyftor Vitlök 
  • 3 msk Vitt vin (torrt), går bra med matlagningsvin 
  • 4 dl matlagningsgrädde 
  • 2 msk Kycklingfond
  • 150 g Gorgonzola 
  • 200 g Bladspenat (färsk) 

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra ordentligt. Stek på ganska hög värme och lägg i hackad vitlök efter en stund. När kycklingbitarna är genomstekta kan de vila på en tallrik. Koka upp vatten till pastan och lägg i den. 

Hacka sedan schalottenlök och dela tomaterna. Fräs i samma panna som kycklingen och häll över lite vitt vin. Häll i grädde och kycklingbuljong och låt allt puttra ihop på medelvärme. Lägg i bladspenat och gorgonzola och låt osten smälta ner i såsen. Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Blanda runt väl så att det blir krämigt. Detta kan ta några minuter och mot slutet brukar jag stänga av värmen på plattan helt. Servera pastan direkt ur pannan med nymald svartpeppar.