Pizza

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:45:00

1 pizza för plåt                       Ugn 225-250˚
 
 4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g flytande margarin
2 dl mjölk

Rör i hop de torra ingredienserna med margarinet och tillsätt därefter mjölken. Degen blir kladdig så att du slipper kavla så du brer ut degen på plåten.
 
Tomatsås för två pizzor
 
400 g finkrossade tomater
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 tsk socker
 
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp blandningen och låte den sjuda i 10 min. Smaka ev av med mer socker eller oregano.
 
Topping
 
Riven ost
Strimlad skinka
Rödlök, fint strimlad
Skivade cocktailtomater
Någre klickar Philadelphiaost
 
Fördela såsen över pizzabotten och strö på osten. Lägg på resten av toppingen. Grädda pizzan i ugn ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.
 
Servera gärna med en pizzasallad.
 
 
 


Fläskytterfilé i sockerkaksform

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:44:35

Tänk att något så enkelt kan vara så fantastiskt gott......
 
 
 
 
1 st fläskytterfilé  (0,8-1 kg)
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
 
Sås
1 dl grädde
2 1/2 msk mjöl
1 dl vatten
skyn från formen
 
Gör så här:
  •  Fläskytterfilén ska gräddas i ugn i en avlång sockerkaksform eller liknande. 90 minuter i 175 grader. Av skyn som blir gör du en god sås.
  • Storleken på fläskytterfilén kan variera, 08-1 kg. "Putsa" köttet med att skära bort det du inte vill ha med ex., fett, hinnor, senor
  • Lägg köttet rå (behöver inte förstekas) i sockerkaksformen. Blanda i en skål, grädde , lingonsylt, soya (jag använde Mrs Cheng´s), , smulad buljongtärning, salt och peppar, rör om. Häll det över köttet i formen. Grädda i ugnen. 2 ggr under tiden så tog jag lite av skyn och skedade det över köttet.
  • När köttet är klart , ta upp det och vira in det aluminiumfolie för att vila en stund.
  • Såsen: Sila av skyn som är i formen till en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka upp. Vispa ut vetemjölet i kallt vatten och häll det i en fin stråle ner i den kokande skyn, rör om tills den kokat upp igen. Låt stå och småputtra några minuter, rör om så det inte bränns i botten. Om såsen blev för tjock tillsätt lite mer vatten. 
  • Skär upp köttet i skivor, valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax innan servering. 
  • Serveras till ex. kokt potatis, pressad kokt potatis, kokt ris ... samt en sallad.
 
 


Raggmunkar med fläsk och lingon

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:36:05

4 port
 
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
 
Fläsk
Rivna morötter
 
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.
 
Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med stekt fläsk och lingonsylt.
 
 


Blåbärstårta

Skrivet 2019-11-24 Klockan 17:22:45

ca 10 pers
 
1 tårtbotten antingen hemmagjord eller köpt
Blåbärssylt ( gärna hemmagjord )
vaniljkräm gjord på 4 dl 3% mjölk
5 dl vispgrädde
2 askar färska blåbär
 
Blanda vaniljkrämen
 
Dela botten i 3 delar om det inte redan är gjort.
 
Visa grädden
 
Börja med vaniljkräm på understa botten, lägg på mittenbotten och bred på blåbärssylt, lägg på sista botten och bred på grädde. Resten av grädden spritsas på tårtan, lägg på blåbär. 
 
Ät och njut 😃
 
 
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se