Easter cupcakes
Nellie älskar att baka cupcakes och till påsk blev det de här fina.
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Nutellafrosting
-
1 dl Nutella
-
4 dl florsocker
-
4 msk kakao av god kvalitet
-
2 tsk vaniljsocker
-
150 g philadelphiaost
-
1 msk kaffe
Fågelbo
-
400 g mandelmassa
-
36 små chokladägg (Anton Berg eller annat smågodis)
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
-
Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.
-
Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
-
Rör i mjölken.
-
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
-
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Topping
-
Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
-
Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
-
Bred frostingen över kakorna.
-
Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.
-
Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
-
Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo
(Källa: Hello Cupcake!, foto:privat)