Lax och sparrispaj

Det här behövs:
 
Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning: 
250 gram rökt lax
sparris  (bit av stjälkarna som ”blir över” )
10 cm purjolök

Äggstanning
3 ägg
3 dl grädde
1 kruka finhackad dill
salt & peppar ( var sparsamma då laxen är salt i sig )

Topping: 6 gröna sparris & 1 1/2 dl riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en ugnssäkerform på cirka 24 cm.
Nagga lätt med gaffel och förgrädda i 10 minuter.

Under tiden stimlar du purjolök och hackar ner det av sparrisstjälkarna som inte går åt vi garnering. Fräs upp detta i en stekpanna med olivolja så att sparrien mjuknar något. Skär sedan laxen i tunna strimlor och blanda ihop med lök- & sparrisen. Fördela ut i pajdegen och placera ut sparrisen.

Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, jag vispade för hand. Och fördela ut över pajen, riv sedan osten över och gratinera i 25- 30 minuter eller tills pajen är klar.