Köttfärs och bacongratäng

4 pers
 

500 g köttfärs
1 pkt bacon
1/2 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk kinsensisk soja

2 tsk dijonsenap
färsk timjan
1 tsk lökpulver

3 dl vispgrädde
1 burk creme fraiche
salt & peppar
gnocchi pasta
olivolja att steka i
250 g riven ost

Gör så här:

1) Stek köttfärsen i lite olivolja. När köttfärsen stekts klar låter du den ligga kvar, strimla i baconen. Stek med en stund.

2) Skär paprikan i tärningar och ha i den också. Låt steka med en stund. Häll i krossade tomater dijonsenap, balsamvinäger, soja, lökpulver, hacka i färsk timjan och fond. Låt puttra i ca 10 min. Sätt pastan på kokning, den ska kokas al dente, tänk dig 3 minuter mindre än vad som står på paketet.

3) Ha i grädde och creme fraiche. Låt puttra i ca 5 minuter.

4) Häll av pastan, häll i det i en stor form. Häll i köttfärsröran också och blanda runt ordentligt. Häll över all riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten smält ordentligt.