Fiskgratäng med bearnaisesås
4 port
400 g torsk (torskblock eller torskryggfile)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grädde
50 g smör
vitpeppar
salt
bearnaisesås
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grädde
50 g smör
vitpeppar
salt
bearnaisesås
Gör så här:
Lägg torskblocket i en ugnsfast smord form. Salta och peppra på fisken. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken är klar. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Ha först i smöret så det får smälta med. Häll sedan i mjölk och grädde. Du häller i så mycket mjölk och grädde som du vill att moset ska vara. Mitt mos ska gå att spritsa. Lägg i moset i en spritser eller så klickar du bara ut det runt fisken. Häll på bearnaisesås uppepå fisken. In i ugnen igen men nu kan du sätta ugnen på grill. Låt moset få lite färg. Ta ut och servera!
