Ostgratinerad skinkschnitzel med ris
4 port
Skinkschnitzel
- ca 600 g skivad skinkschnitzel
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 1/2 dl riven ost
- 1 1/2 msk dragon
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 rödlök
- 3 tomater
- 1 krispsallad
- 1 msk olja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1/2 kruka persilja
Sätt ugnen på 225°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skinkschnitzel: Bryn schnitzeln i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på crème fraiche. Strö över osten, dragon och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 6 minuter.
Gratinera mitt i ugnen ca 6 minuter.
Sallad: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar och plocka salladen i bitar. Lägg grönsakerna på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Plocka och finhacka persiljan och vänd ner i salladen.
Servera schnitzeln med ris och sallad.
