Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

4 port
 
Skinkschnitzel
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 1/2 msk dragon
  • 2 krm svartpeppar
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 krispsallad
  • 1 msk olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Sätt ugnen på 225°C.
 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Skinkschnitzel: Bryn schnitzeln i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred på crème fraiche. Strö över osten, dragon och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 6 minuter.     
 
Sallad: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar och plocka salladen i bitar. Lägg grönsakerna på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Plocka och finhacka persiljan och vänd ner i salladen.
 
Servera schnitzeln med ris och sallad.