Ugnsbakad lax med nudelwok

4 port
 

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 250 g äggnudlar
  • 300 ml teriyakisås
  • 100 g solrosskott

Gör så här

Tina laxen om fryst används.
 
Sätt ugnen på 200°C.
 
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
 
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva rödlöken.
 
Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och strö på sesamfrö.
 
Sätt in fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
Starta timer
 
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.  
 
Häll av nudlarna och låt de ligga kvar i durkslaget. Häll teriyakisåsen i kastrullen och värm den tillsammans med paprikan och löken.  
 
Vänd ner nudlarna i kastrullen.
 
Servera laxen med nudlar och solrosskott.