Enchiladas med bönsallad

4 port
 
Enchiladas
  • 1 rödlök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse enchilada kryddmix
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 1 1/2 dl riven ost
Bönsallad
  • 380 g svarta bönor
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Servera med
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Enchiladas: Sätt ugnen på 225°C.
 
Skala och hacka löken. Fräs färsen och hälften av löken (resten är till bönsalladen) i oljan i en stekpanna eller gryta. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
 
Tillsätt vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
 
Fyll bröden med färssåsen och rulla ihop. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. 
 
Häll över pastasås och strö över ost.
 
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Starta timer
 
Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna. Blanda tomater med resten av löken, olivolja och vinäger. Vänd ner bönorna och krydda med salt och peppar.
 
Servera den gratinerade enchiladan med bönsallad och gräddfil.