Chickennuggets med currydip och ris

4 port
 
  • 4 port ris eller annat gryn
Dipp
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
Nuggets
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd eller panko
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk olja
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

 Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
 
Dipp: Blanda smetana och curry. Smaka av med salt och peppar.
 
Nuggets: Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd på tre tallrikar. Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek kycklingen i oljan ca 10 minuter, vänd då och då.
Starta timer
 
Skär salladen i bitar.
 
Servera kycklingen med ris, sås och sallad.