TACOPAJ MED KYCKLING

4 port
 
Pajskal
 
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk vatten
 
Fyllning
 
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 msk smör
1 fp tacokrydda
1 dl vatten
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost
 
Servera med : gräddfil, gurkstavar, tacosås och majschips
 
  • Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. 
  • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  • Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
  • Servera pajen med tillbehören.