Sweet chililax i ugn med ris

Detta var alldeles fantastiskt gott, laxen bara smälte i munnen. Tyvärr gör inte bilden rätten rättvisa.
 
4 port
 

Lax

  • 500 gram laxfiléer tinade
  • 1 krm salt cirka, efter smak
  • 1 krm svartpeppar cirka, efter smak
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sweet chilisås

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 250 gram morötter
  • 1 msk smör
  • 0,5 st Limefrukt
 
  • Om laxen är fryst, ta ut och tina.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Lax

  • Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.
  • Blanda ihop creme fraiche, vatten och sweet chilisås och häll över laxen. Sätt in i ugnen ca 12 min.

Tillbehör

  • Koka upp saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar och koka dem ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till morötterna. Skär limen i klyftor.
  • Servera sweet chililaxen tillsammans med ris, morötter och limeklyftor.