Skogspanna

4-6 port
 
smör
ca 200 g kantareller
2 putsade fläskfiléer eller 1 stor fläskytterfile
1 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
2-3 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar
 
Dela svampen i bitar. Fräs svampen i ett stekjärn med smör tills det mesta av vätskan har förångats. Plocka upp svampen och ställ åt sidan.
 
Putsa filéerna och skär dem i skivor som sedan delas i mindre bitar. Lägg ner köttbitarna i stekjärnet och bryn den tills de fått fin färg och är genomstekta. 
 
Tillsätt vattnet och låt det sjuda fem minuter. Blanda ner grädde, creme fraiche, soja och fond och låt blandningen koka upp. Låt sjuda i femton minuter under lock. Red ev. av med maizena. Rör ner lingonsylt och smaka av med salt och peppar. Tillsätt svampen. 
 
Servera gärna med ugnsrostade potatis och moröttter och ngn kokt grönsak.
 
 
Recept från Middagstipset