Kycklingcurrygratäng

 
 
6 port
 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 brk hela champinjoner
4 dl creme fraiche 
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mango chutney
3/4 dl chilisås
3 msk tomatpuré 
1-3 tsk sambal oelek
1,25 msk curry
1,5 tsk paprikapulver
salt, peppar
riven smakrik ost
8-10 körsbärstomater
1 dl cashewnötter
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 225˚
 
Bena ur kycklingen
 
Skär paprikan i små bitar, hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med champinjoner och curry några min på medelvärme.
 
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, chilisås, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och låt koka upp. Koka några minuter. Lägg grönsaksröran i en gratängform, sedan kycklingen och såsen, toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
 
Gratiner mitt i ugnen ca 20 min.
 
Servera med ris och en sallad.