Köttfärsrisotto med yoghurtsås

 
 
4 port
 

Ingredienser:

  • 4 portioner ris
  • 1 st gul lök
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • ca 200 g morötter
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 tsk salt

Yoghurtsås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk gurkmix
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar 

Gör så här:

Koka riset enligt instruktion på förpackning. Gör under tiden köttfärsröran och yoghurtsåsen.

Hacka löken. Skala och riv morötterna.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör eller en skvätt olja.

Stek köttfärsen och löken på medelhög värme så att köttfärsen blir genomstekt och får lite färg och löken blir genomskinlig. Salta och rör om.

Sänk värmen när det börjar få färg så det inte blir bränt. Tillsätt eventuellt mer smör eller olja så det inte bränner fast.

Tillsätt chilisåsen och morötterna. Rör om och låt koka på svag värme ett par minuter.

Blanda köttfärsröran med riset.

Mät upp alla ingredienser till yoghurtsåsen d.v.s. turkisk yoghurt, gurkmix eller hackad smörgåsgurka, chilisås, salt och svartpeppar i en liten skål. Rör om. Klart.

Servera yoghurtsåsen till köttfärsrisotton.