Raggmunkar med fläsk och lingon
4 port
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
Fläsk
Rivna morötter
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen.
Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med stekt fläsk och lingonsylt.
Serveras sedan med stekt fläsk och lingonsylt.