Lasagne

5-6 port
 
14-16 färska lasagneplattor
800 g blandfärs
smör att steka i
1 stor eller 2 små finhackade gula lökar
3 pressade vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 dl chilisås
salt och peppar
olivolja till formen
4-5 dl riven mozzarella
ev. färsk oregano till garnering
 
Béchamelsås
 
150 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
5 dl matlagningsgrädde
lite socker
salt och peppar
 
Servera med en god sallad
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Stek lök, vitlök och färs i smör i en stekpanna eller stekgryta, tänk på att finfördela färsen.  Blanda ner tomater, chilisås, salt och peppar. Låt färsen sjuda medan du gör béchamelsåsen.
 
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet, vispa ner mjölk och grädde, fortsätt vispa så det inte blir klumpar. Krydda med salt och peppar och smaka av med lite socker. Koka upp och låt sjuda en liten stund.
 
Ringla olivolja i en ugnsform. Täck bottnen med béchamelsås och sedan lasagneplattor. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasgneplattor ca 3-4 gånger. Avsluta med béchamelsås och riven ost.
 
Grädda lasagnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
 
Servera med en god sallad