Lapskojs

Skrivet 2019-02-24 Klockan 16:16:00

4 port
 
350 g kokt kött, t ex oxbringa, bog eller fläsklägg
10-12 potatisar (1 kg)
1 gul lök
1 lagerblad
2-3 msk smör
salt och peppar
 
Tillbehör: inlagda rödbetor
 
  1. Skär köttet i mindre bitar
  2. Skala och skär potatis och lök i bitar och lägg dem i en kastrull. tillsätt vatten så att det täcker, lägg ner lagerbladen och koka potatisen mjuk, ca 10-15 min. Häll av vattnet och låt potatisblandningen ånga av. Ta upp lagerbladet.
  3. Läg ner der kokta köttet i kastrullen med potatisen och mosa till ett slätt mos. Rör ner smöret och smaka av med salt ocj´h peppar.
  4. Lägg upp på en tallrik, servera med inlagda rödbetor.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen