Fläskfilé i krämig gorgonzolasås

Skrivet 2019-02-09 Klockan 10:49:00

 
 
4 port
 
Duchessemos
 
1 kg mjölig potatis
1 dl matlagningsgrädde 
2 äggulor
salt och peppar
 
2 st fläskfiléer a 500 g
smör att steka i 
salt och peppar
finhackad persilja att garnera med
 
Gorgonzolasås
 
1 schalottenlök
2 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
4 dl creme fraiche
100 g gorgonzolaost, eller efter smak
1 msk koncentrerad köttfond
salt och peppar
 
Servera med god sallad
 
 
Sätt ugnen på 250 *
 
Skala potatisen och koka den mjuk. Pressa potatisen, blanda ner grädde och äggulor tills du har ett slätt potatismos. Spritsa måste längs kanterna på en ugnsform i lagom storlek, gratiner i övre delen av ugnen 5-10 min, eller tills moset fått fin färg.
 
Putsa fileerna och skär dem i centimetertjocka skivor och bryn skivorna tillsammans med smör i stekpanna, någon minut på varje sida. Salta och peppra. Lägg skivorna i mitten av formen med potatismos.
 
Finhacka löken och fräs den tillsammans med smöretoch gärna lite sky.  Tillsätt grädden och koka upp. Sila av löken och häll ner grädden i kastrullen igen. Rör ner creme fraiche, smulad gorgonzola och fond. Låt puttra minst 5 min och rör om dåd och då. Smaka av med salt och peppar. 
Ringla såsen över fläskfileskivorna och garnera med finhackad persilja. Servera direkt tillsammans med en sallad.
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen