Färsbiffar med fetaost och gräddsås

Skrivet 2019-02-23 Klockan 17:50:00

4 port
 
800 g böt- eller blandfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 1/4 tsk torkad oregano
150 g smulad fetaost
3/4 tsk salt
1-2 krm peppar
smör att steka i
 
Gräddsås:
 
stekskyn från biffarna
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad oxfond
1 1/2 msk kinesisk soja
1 msk lingonsylt
salt och peppar
 
Till servering:
Klyftpotatis och wokade grönsaker
 
Blanda all ingredienserna till färsbiffarna i en bunke och arbeta ihop till en jämn smet. Forma smeten till stora biffar. Värm upp en stekpanna och stek i rikligt med smör, tills biffarna är genomstekta. Lägg dem i en form.
Såsen: Vispa ur pannan med vattnet. Bland i crème fraiche och grädde och låt det koka upp. Rör ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar efter smak.
 
Servera biffarna med sås, klyftpotatis och grönsaker.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen