Färsbiffar med fetaost och gräddsås

4 port
 
800 g böt- eller blandfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 1/4 tsk torkad oregano
150 g smulad fetaost
3/4 tsk salt
1-2 krm peppar
smör att steka i
 
Gräddsås:
 
stekskyn från biffarna
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad oxfond
1 1/2 msk kinesisk soja
1 msk lingonsylt
salt och peppar
 
Till servering:
Klyftpotatis och wokade grönsaker
 
Blanda all ingredienserna till färsbiffarna i en bunke och arbeta ihop till en jämn smet. Forma smeten till stora biffar. Värm upp en stekpanna och stek i rikligt med smör, tills biffarna är genomstekta. Lägg dem i en form.
Såsen: Vispa ur pannan med vattnet. Bland i crème fraiche och grädde och låt det koka upp. Rör ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar efter smak.
 
Servera biffarna med sås, klyftpotatis och grönsaker.