Kyckling i ostsås med potatis- och rotselleristomp

4 port
 
Kyckling
 
650 g kyckling
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 msk smör
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk grönsaksbuljong
50 g Grana Pandano 
 
Potatis- och rotselleristomp
 
300 g potatis
500 g rotselleri
1 msk smör
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar
 
Tillbehör
 
225 g haricots vert, frysta
 
Gör så här:

1. Potatis- och rotselleristomp: Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka i saltat vatten ca 20 min.

2. Kyckling: Salta och peppra de tinade kycklingfiléerna och skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna med löken ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt grädde, dijonsenap och buljong. Låt puttra ca 5 min. Riv över ost, blanda om och smaka av med salt och peppar.

3. Tillbehör: Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.

4. Potatis- och rotselleristomp: Sila av vattnet från potatis och rotselleri. Tillsätt smör och en nypa salt och peppar och mosa ihop med en gaffel eller en stomp.

Servera kycklingen tillsammans med stompet och haricots versen.