Fläskfilépasta med gorgonzolasås

4 port
 
400 g fläskfilé 
1 gul lök
1 päron
6 dl pasta penne eller liknande rörpasta
svartpeppar & salt
100 g gorgonzola
1 dl skalade valnötter
olja att steka i
 

 

Gör så här

  1. Börja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
  3. Börja koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Stek köttet i pannan, salta och peppra.
  5. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter.
  6. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.