Fläskfilépasta med gorgonzolasås
4 port
400 g fläskfilé
1 gul lök
1 päron
6 dl pasta penne eller liknande rörpasta
svartpeppar & salt
100 g gorgonzola
1 dl skalade valnötter
olja att steka i
Gör så här
- Börja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
- Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
- Börja koka pastan i välsaltat vatten.
- Stek köttet i pannan, salta och peppra.
- Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter.
- Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.
