Snabb köttfärslimpa på pizzavis
4 port
Färslimpa
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1,5 dl mjölk
- 1 gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk oregano
- 2 tsk salt
Tomatsås och topping
- 1 gul lök, finhackade
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2 dl passerade tomater
- 2 tsk timjan
- 2 tsk pizzakrydda
- svartpeppar
- salt
- socker
- 50 g rökt skinka, i grova strimlor
- 2 dl färska champinjoner, skivade
- 2 dl mozzarella i grova bitar
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
- Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
- Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
- Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
- Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.

