Honey and mustard - kyckling i ugn
4 port
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk peppar
- 3 dl grädde
- 2.5 msk senap
- 1 msk honung
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 gul lök
- 0.5 tsk salt
- 75 g riven ost
TILL SERVERING
- 250 g broccoli
- 1 msk olivolja eller smör
- flingsalt
- 1 dl finriven parmesan
- potatis eller ris
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.
Lägg ner i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.
