Honey and mustard - kyckling i ugn

4 port
 
  • kycklingfiléer
  •  1 msk olja
  •  0.5 tsk salt
  •  0.5 tsk peppar
  •  3 dl grädde
  •  2.5 msk senap
  •  1 msk honung
  •  vitlöksklyfta, riven
  •  0.5 gul lök
  •  0.5 tsk salt
  •  75 g riven ost
TILL SERVERING
  •  250 g broccoli
  •  1 msk olivolja eller smör
  •  flingsalt
  •  1 dl finriven parmesan
  •  potatis eller ris

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.


  2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.


  3. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.


  4. Lägg ner i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.