Torskrygg med äggsås

Skrivet 2016-10-08 Klockan 16:42:43


Till 4 personer: 


4 st torskryggfileer
salt & peppar

Äggsås: 


4 hårdkokta ägg
25 gram smör
1 msk finhackad gräslök eller dill
1 1/2 msk vetemjöl
1 finhackade charlottenlök
4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )
salt & peppar

Serveras med frästa paprikastrimlor

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade torskryggarna i en ugnsfast form med smör i botten. Salta & peppra. Torsken tar cirka 13-15 minuter i ugn.
Gör under tiden såsen : Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade scharlottenlöken glansig. Pudra över vetemjölet och rör om, så det inte klumpar sig. Vänd ner grädden och låt sjuda upp, hacka ner äggen och sänk varmen och vänd om försiktigt så att allt blir genomvarmt.
Serveras med stekta grönsaker, tillexempel paprika i olika färger.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen