Ostfyllda kycklingköttbullar

 
 
Ingredienser
 

500 gram kycklingfärs
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprika krydda
En bit mild ost alt. mozzarella
Smör till stekning

Såsen/ skyn:
steksky
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk konc. kycklingfond
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
ev. redning

Serveras med potatispure :
Mjölig potatis
en skvätt varm mjölk
och en rejäl klick smör
salt & vitpeppar 

Gör så här:


Häll upp mjölk & ströbörd i en skål och låt svälla några minuter. Rör sen ihop alla ingredienser till kycklingköttbullarna och ställ kallt i tio minuter. Skala potatisen och koka de i saltat vatten. Tärna upp osteni små tärningar. Ställ ugnen på 100 grader och börja sedan forma kycklingbullar av smeten, först platta till med tummen och fyll med en osttärning. Det kan vara kladdigt men doppa händerna i kallt vatten emellanåt. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek köttbullarna gyllene bruna. sänk värmen något och lägg ett lock över och bryn dem tills de är genomstekta. Ta upp och lägg dem på en ugnsform medan du Vispa ur stekpannan med vatten, och låt sjuda upp Sila sedan skyn ner i en kastrull. Och låt sjuda upp med fond, soya salt & peppar. Vänd ner grädden och red ev. av med lite maizena.
Under tiden häller du av vattnet på de färdiga potatisarna , tillsätt smör & skvätt mjölk ( pröva dig fram till lagom konsistens ) jag brukar använda en tomatkross istället för elvisp. Smaka sedan av puren med salt & vitpeppar.

Servera genast med lingon och inlagd gurka & en krispig sallad