Marängtårta
8 bitar
- 2 färdiga marängbottnar
- 150 g mjölkchoklad
- 4 1/4 dl vispgrädde
- 250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)
Garnering
- 1/2 l jordgubbar
- 2 dl färska hallon
- Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
- Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
- Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
- Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
- Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.