Fajitainspirerad biffmacka

2 pers
 
INGREDIENSER:
0,5 gul lök
0,5 grön paprika
250 g nötinnanlår
0,5 msk flytande margarin
0,5 hönsbuljongtärning 
2-3 msk vatten
salt & svartpeppar
0,5 surdegsbaguette
0,5 påse babyspenat

Fajita kryddmix:
0,5 tsk chilipulver
1 tsk rökt paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk curry
0,25 tsk salt
1 krm cayennepeppar
0,25 tsk vitlökspulver 
 

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala löken. Strimla lök och paprika och skär köttet i 1 cm stora strimlor.
2. Blanda kryddmixen i en skål.
3. Hetta upp en stekpanna och fräs lök och paprika i hälften av margarinet, tillsätt kryddblandningen och låt steka med en liten stund. Tillsätt buljongtärning och vatten och låt lök och paprika mjukna något. Lägg upp på en tallrik och stek sedan köttet på hög värme i resterande margarin i samma panna tills det fått n färg, ca 5-6 minuter.
4. Blanda ner paprika och lök med köttet och låt allt bli varmt.
5. Dela baguetten på hälften och dela varje halva i två skivor. Rosta baguetteskivorna i en torr stekpanna eller lägg in dem i ugnen på 200 grader några minuter. Lägg på spenatblad, kött och grönsaker.