PANERAD & FYLLD SCHNITZEL MED UGNSROSTADE ROTSAKER

4 port

8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg

3 dl ströbröd

salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

 

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara.

Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.

När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

 
 
 
(Foto: privat)