Primörsallad

Härligt fräsch sallad som passar väldigt bra på buffébordet.
 
6 pers
 
2 buntar grön sparris
150 g sugarsnaps
250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
125 g minimozzarella
65 g småbladig sallad
 
Dressing:
 
1 grönt äpple
1/2 citron
1 msk vatten
2 msk rapsolja
salt, svartpeppar
2 msk finhackad persilja
 
Bryt basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av i kallt vatten och dela dem på längden. Koka sugarsnaps ca 1 min, spola av i kallt vatten, låt rinna av och dela på mitten. Dela tomaterna och låt ostbollarna rinna av.
Dressing: Kärna ur och tärna äpplet smått. Blanda med citronsaft, vatten och olja. Salta och peppra och blanda ner persiljan.
Blanda alla ingredienserna på ett stort fat och servera.