Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Skrivet 2016-02-08 Klockan 21:29:58

12 bitar
 
200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl
ca 100 g frysta hallon
 
Garnering:
Florsocker
 
Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
ca 1 dl frysta eller färska hallon
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 180 *, bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt chokladen smälta i smöret. 
Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord form ( bröad med kokos eller ströbröd ), ca 23 cm i diameter med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen 22-30 min, beroende på hur kladdig man vill ha den. Låt svalna i formen. Pudra med florsocker före servering. Servera med lättvispad grädde blandad med hallonbåtar.
 
 
 
 
Foto: privat
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen