Mango chicken balti

Vi gillar indiska smaker så detta föll väl ut.....
 
4 port
 

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1½ tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  •  smör 
  • 1 dl vispgrädde ( går lika bra med matlagningsgrädde )
  • 2 dl matyoghurt
  • 200 g fryst mango
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl jasminris

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök,tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min. Garnera med koriander och servera med riset.

 

 
(Källa: www.arla.se, foto:privat)