Köttfärspaj med krämigt osttäcke

 

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllning

1 finhackad gul lök
400- 500 gram blandfärs
1 pressad vitlök
1/2 burk med fylliga krossade tomater
1 msk oxfond
2 msk chilisås
salt & peppar
 
Toppingen
2 1/2 dl creme fraiche ( vitlök & öret hade jag )
2 dl riven mild ost
körsbärstomater
 
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen. Fräs upp smör i en stekpanna och stek den hackade löken glansig och mjuk. Vänd ner färsen och stek den klar. Tillsätt krossade tomater, fond & chilisås och låt allt puttar upp. Smaka av med salt & peppar.
Fyll sedan pajformen med fyllningen.
Rör ihop osttoppingen som bara består av crème fraîche & riven ost.
Dekorera med körsbärstomater och ställ in i ugnen.
Så där 30 – 35 minuter senare eller tills pajen fått vacker färg.
Ta ut och låt pajen stanna till sig tio minuter innan servering
 
 
Källa: jennys matblogg, Foto: privat