Kanelkladdkaka

Skrivet 2016-02-07 Klockan 19:44:00

Ca 12 bitar
 
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
ca 1 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng sedan av värmen. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Rör ner äggen och mjölet och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Pudra kanelen över smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädda eller vaniljglass.

 

 
(Källa: Tidningen Hembakat, foto: privat)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
Matbloggstoppen