Helgkyckling

 
4 port
 
4 st kycklingfileer
2 tsk olivolja
6 dl kokt ris
170 g kräftstjärtar + lagen
1 dl vitt matlagningsvin
1 pkt saffran
2 dl creme fraiche
3 msk maizena
1 knippe ( 20 g ) dill, färsk hackad
1/2 tsk salt
2 krm peppar
 
Gör så här:
 
Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i olja. Krydda väl med salt och peppar. Efterstek på svag värme ca 10 min. Blanda 1 dl kräftlag, vin och saffran i en kastrull och koka upp. Blanda försiktigt ner fraiche och redning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dill. Bottna med färdigkokt ris i en ugnsform. Lägg på kycklingfiléerna och täck med såsen. Gratinera i 225* ca 10 min. Lägg över kräftstjärtarna när 2 min återstår. Garnera med dill.
 
 
 
Foto: privat