Pulled Pork med whiskey
4 port
700 g benfri karré
(jag använde rimmad julskinka)
Barbecuesås med whiskey
- 1 burk krossade tomater à 425 g
- 1⁄2 dl tomatketchup
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk balsamvinäger
- 2 msk whisky
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 4 stötta kryddnejlikor
- 1 tsk spiskummin
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1⁄2 dl hackad timjan
- 1⁄2 msk hackad rosmarin
- 2 lagerblad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min. Lägg fläskkarrén i en gryta, salta och häll såsen över köttet. Täck grytan med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Dra isär köttet med en gaffel och blanda med såsen. Servera t ex med klyftpotatis och en sallad med majs, tomat och persilja.


(foto:privat)