Köttfärsragu med penne

4 pers
 
500 g nötfärs
2-3 röda chili
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 brk körsbärstomater á 400 g
1 köttbuljongtärning
300 g pasta
1 kruka basilika
 
Spenat
 
260 g spenat
2 vitlöksklyftor
salt, strösocker, svartpeppar
olivolja
 
Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen med chili, lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och buljongtärning och krydda med 1½ tsk salt, 1½ tsk socker och 2 krm peppar. Tillsätt 2 dl vatten och låt puttra ca 10 min.
Koka pastan. Låt den rinna av. Strimla basilikan och blanda ner den i såsen tillsammans med pastan.
Spenaten:Skala och skiva vitlöken, fräs i 2 msk olja tills den mjuknat och börjat få färg. Vänd ner spenaten och krydda med 1 tsk salt. Servera tillsammans med pastan.
 
 
(foto:privat)