Fransyska i stekgryta

Såsen till denna steken blev helt enkelt underbar
 
 
1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
3 dl vatten
½ dl kinesisk soja
5 svarpepparkorn
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad
2 tsk timjan
2 tsk persilja
1 st gul lök
3 st morötter
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 dl grädde
 
Gör så här:
 
Stek köttet runt om, salta och peppra.
Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor. Skär morötterna i stavar. Dela vitlöksklyftorna i 4 delar. I med morötter, lök och vitlök i grytan. Låt allt koka ca 1½ tim.
Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i en form med lock.
Mix såsen i en mixer. slå på 2 dl grädde och koka i 10 min.
Servera tillsammans med kokt potatis och grönsaker.