Fiskgratäng för hela familjen

8 port
 
700 sejfiléer
1 brk passerade tomater (400 g)
2 dl creme fraiche
riven ost
 
     Mos
1 dl mjölk
10 st potatisar
salt
1 msk smör
 
 
 
                Tillagning            
                Receptet är beräknat att räcka till 8 barnportioner eller 4 vuxenportioner. Tips för vuxnare smak: Tillsätt mer kryddor, kanske lite mer basilika, parmesan och oregano.

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och koka potatisen och gör mos med mjölk och en klick smör. Smaksätt med lite salt och peppar. Gör inte moset för salt, de vuxna kan salta mer på sin mat efteråt.
3. Lägg den tinade fisken i en smord ugnsfast form.
4. Spritsa ut moset runt fiskbitarna eller använd en sked.
5. Blanda ihop crème fraiche, basilika, fond, salt, peppar och passerade tomater och häll såsen över fisken. Riv osten och strö över denna.
6. Gratinera i ca 30 minuter tills moset fått färg. Servera med en sallad.