Köttfärslimpa med ugnstekta tomater

4 port
 
500 gram nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk eller grädde
1 liten gul lök
1 msk smör
1 ägg
1-11/2 tsk salt
2 krm peppar
 
 
Tillbehör:
1 paket bacon (140 gr)
2-4 lagerblad
4 stora tomater
1 rödlök
salt och peppar
timjankvistar till garnering
 
1. Värm ugnen till 175 gr.
2. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter
3. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk  smör tills den fått lite färg. Låt svalna. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök salt och peppar. Arbeta väl.
4. Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lägg den i en stor smord ugnsform.
5. Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och skiva rödläken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra. Ställ ini i ugnen och stek 45-60 minuter.
6. Serverka köttfärslimpan med tomaterna och potatismos
Garnera med timjankvistarna.
 
 
 
(Källa: Per Morberg lagar husmanskost, Foto:Privat)